Sosyal Medya

Güncel

İki kardeş ülkenin liderleri aynı masada… Böyle kutladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından onuruna verilen resmi akşam yemeğine katıldı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Bulvar Otel'de, Bakü'deki temasları kapsamında Aliyev  tarafından onuruna verilen resmi akÅŸam yemeÄŸine iÅŸtirak etti.

Yemekte, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan ve Azerbaycan  CumhurbaÅŸkanı Aliyev'in eÅŸi Mihriban Aliyeva da yer aldı.

Akşam yemeği basına kapalı gerçekleşti.

ASRIN PROJESİNİ BİRLİKTE AÇTILAR

Asrın projesi "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının açılması nedeniyle Bakü'de düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bugün istikbalimiz için çok önemli adımlar atıyoruz.Bu proje ile Asya, Avrupa Ve Afrikayı birbirine bağlıyoruz"demiş, konuşmaların ardından törene katılan liderler son çiviyi raylara çakarak ilk tren seferinin startını vermişlerdi.

Burada bir konuÅŸma yapan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Öncelikle  aziz dostum Aliyev ile bu önemli etkinliÄŸe ev sahipliÄŸi yapan Azerbaycan  makamlarına misafirperverlikleri için teÅŸekkür ediyorum. Kazakistan, Gürcistan ve  Özbekistan baÅŸbakanlarına da bugün bu heyecanımıza ortak oldukları için özellikle  teÅŸekkür ediyorum. Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılışı nedeniyle bu törende bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduÄŸumu ifade etmek isterim. Bugün içinde bulunduÄŸumuz  dönemin ötesinde istikbalimiz bakımından çok önemli bir adım atıyoruz. Bu törenle  de Asya'yı, Avrupa'yı ve Afrika'yı birbirine baÄŸlama hedefiyle baÅŸlatılan yeni  Ä°pek Yolu giriÅŸiminin halkalarından birini hizmete alıyoruz. Bakü-Tiflis-Kars  demiryolunun ilk seferinin gerçekleÅŸmesiyle orta koridor projesinin en önemli  ayağı tamamlanmış oluyor. Böylece Londra'dan Çin'e kesintisiz demiryolu  baÄŸlantısı kurulduÄŸunu da ilan ediyoruz. Kararlılığımızın ve vizyonumuzun eseri  olan bu proje hepimizin ortak baÅŸarısıdır." ifadesini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.